Wandeling door Water

‘Wandeling door Water’ is een dynamisch, doorlopend fotoproject, ontstaan door mijn fascinatie voor de Hollandse Waterlinie en het idee erachter dat het landschap onder water zou komen te staan. Verhalen van mensen die hoogwater hebben meegemaakt, zoals in 1995, documentatiemateriaal over de Hollandse Waterlinie en de vele gezichten van het landschap zelf, zijn mijn inspiratiebronnen.

Mijn doel: mensen op een andere manier naar het landschap laten kijken en zichzelf laten afvragen: “wat als het landschap echt onder water zou komen te staan, wat dan..?”

Mijn droom is nog altijd om het beeldmateriaal ten toon te stellen op de bunkers die verspreid in het landschap staan en het landschap dusdanig tijdelijk te ‘veranderen’.

Een ‘Wandeling door Water’ is vanaf 27 januari 2020 – 29 februari 2020 te zien in de Kattenstraat 12 te Culemborg. Mijn expositie is onderdeel van de tentoonstelling ‘Tot aan de Lippen – 25 jaar na de evacuatie van het Rivierengebied’, dat vanuit de Gelderlandfabriek wordt georganiseerd.

Next Hello world!

Leave a comment