natuurvrouw * creatieveling * sensitief * intuïtief * gepassioneerd

Ik help anderen stralen. Ik laat ze zien dat ware schoonheid van binnenuit komt, vanuit bezieling, authenticiteit, vanuit de kern, true spirit.

Ik vertaal boodschappen en verhalen intuïtief naar beeld waardoor een verhaal niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar wordt.

Mijn doel: ervoor zorgen dat een ondernemer/coach/creatieveling zichtbaar wordt zodat haar passie kan groeien en bloeien aan de hand van een krachtig beeldverhaal en sprekende foto’s.

“Ik vertaal verhalen intuïtief naar beeld en help hiermee kleine ondernemers en coaches hun verhaal te bekrachtigen. Zo wordt hun verhaal niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. Dat is mijn missie!"

Fotografie als vorm van expressie

De liefde voor de camera ontwikkelde ik al op jonge leeftijd en toen ik een jaartje of 13 was, wist ik het, fotografie is mijn ding. Als gevoelig kind gebeurde er een hoop in mijn innerlijke wereld en via fotografie legde ik mijn duistere en complexe groeipijnen vast en werd fotografie een vorm van expressie. 

Ik maakte zelfportretten of ging op stap de natuur in om symbolen en elementen te zoeken die pasten bij mijn gevoel op dat moment. De camera was een handige tool om mijn gevoelswereld te scheiden van dat van anderen, maar tegelijkertijd wel te observeren. Dromen fascineerde mij en uren was ik bezig mijn dromen te ontleden en er vervolgens droombeelden van te maken.

Alles was toen nog analoog, er gingen talloze filmrolletjes doorheen waarvan ik vele foto’s nooit heb afgedrukt. Het proces was belangrijker dan het eindresultaat.

Het was voor mij als vanzelfsprekend dat ik naar de kunstacademie zou gaan om fotografie te gaan studeren. In 2002 ben ik aan de HKU afgestudeerd en startte toen met mijn eigen onderneming.

bodil_baby PM

"Met de camera wist ik precies mijn gevoelswereld weer te geven en zo werd fotografie een vorm van expressie voor mij."

01_bodil

Ik geloof in…

>> authenticiteit, wie je van binnen bent 
>> spirit, zielsmissies, soulmates
>> dat alle wezens hier op aarde even belangrijk zijn 
>> de natuur verbindend werkt
>> de boodschap van dromen
>> dreams make the world go round, not $
>> de schoonheid van de kleine dingen
>> de kracht van de maan
>> echte vriendschap
>> de kracht die dansen vrijkomt, vooral als het buiten in de natuur is, op blote voeten

 

03_aarde_bom_02

Jouw passie is mijn inspiratie

Ik heb de gave om in beelden en gevoel te luisteren.
Ik luister niet alleen naar wat jij doet, maar vooral
>> HOE jij het doet,
>> wat jouw waarden zijn,
>> wat jouw visie is,
>> waar jouw hart sneller van gaat kloppen
>> en wat jouw beweegt.
Mijn beeldende geest koppelt direct plaatjes aan jouw energie en met deze input vertaal ik jouw gevoel, visie en boodschap naar beeld. Ik noem het een BeeldVisie.

"De essentie in beeld vangen is mijn passie!"

Fotografie als rode draad

In de loop der jaren veranderde mijn camera van een creatief gereedschap in een commerciële machine. Ik was ergens ingerold waar ik niet in thuis hoorde; namelijk bedrijfsfotografie en studioportretten, allerlei foto klussen waarmee ik geld verdiende, maar ver weg van mij afstonden. Er zat niks creatiefs meer aan en ik kwijnde weg.

In 2016 raakte ik ‘rock bottom’; ik kwam in een burn-out, mijn relatie viel uit elkaar, alles lag overhoop en fotografie was een bron van stress en frustratie geworden.

Jaren ben ik bezig geweest om vanuit het slijk mijn leventje opnieuw op te bouwen, innerlijke rust te vinden en mezelf te herontdekken. Fotografie bleef echter op een laag pitje en kon ik maar moeilijk oppikken, ik was mijn fotografisch doel verloren. Na een een aantal coachingstrajecten kwam ik weer steeds dichter bij mijn intuïtie en creativiteit en langzaamaan kwam mijn fotografie weer tot leven.

Tegenwoordig maak ik weer foto’s waarin ik mijn gevoel kwijt kan en tegelijkertijd laat ik anderen zien hoe mooi iets kleins kan zijn: een veertje verdwaald op het strand, de lucht die openbreekt na een wolkbreuk of de sprankel in iemands ogen. De maan, dromen en de magie van de natuur inspireren mij en samen met mijn dochter Lua ga ik regelmatig op pad om ‘droom’beelden te maken. Zo hebben we in het voorjaar een heftige storm getrotseerd en lieten ons inspireren door de kracht van de wind.

Jarenlang was ik onzeker over mijn kunnen als fotograaf, maar inmiddels weet ik dat voelen en verbeelden mijn kracht is. En daar ben ik dankbaar voor. Ik heb mijn fotografische doel weer voor ogen en ben steeds meer bewust van de levenslessen die fotografie mij heeft gebracht en brengt, hoe belangrijk de camera als tool voor mij is en dat fotografie onderdeel is van mijn zielsmissie.

042B2464 copy

“Ik kan pas foto’s maken die raken als ik vanuit mijn intuïtie en gevoel fotografeer.”

755A2972

Een wereld vol liefde 

Mijn verlangen is dat mensen vanuit authenticiteit en verbinding de wereld een mooiere plek willen maken. Een aarde waarin we de natuur, dieren en elkaar respecteren.

Ik kan daar aan bijdragen door ondernemers die vanuit hun passie werken te laten verschijnen met hun krachten. Dat is mijn zielsmissie. 

Op deze manier dragen we samen bij aan een mooiere wereld vol liefde. Idealistisch en naïef wellicht, maar ja hier geloof ik in!

Wat anderen over mij zeggen

Petra Jungblut

“Door Bodil een fotoshoot laten doen om iets dat ik heel graag en al lang wil laten uitbeelden. Wauw wat is dat fijn met haar. Professioneel, ontspannen, liefdevol.”

Maaike

"Ik waardeer in jou dat je iedereen en alles (mensen dieren planten en dingen en wat er nog meer is) in zijn waarde laat. Je accepteert alles hierboven zoals het is en hebt een hele pure kijk op alles. Je hebt een oprechte interesse in wat er in iemand omgaat. Bij jou voel ik me vrij."

Corinne Kassels

“Bodil maakt vanuit haar authenticiteit en bezieling beelden die als puur en zuiver te omschrijven zijn. Ze weet door haar oprechte betrokkenheid en fijnzinnigheid de essentie en de verbondenheid der dingen op een natuurlijke wijze naar voren te brengen. Haar beelden hebben daardoor een diep voelbare authentieke sfeer.”

66270bec-4cf1-439b-b6e4-7a636a7eb400